Inzicht en Naleving met een BIO Quick Assessment 

In de complexe wereld van digitale bedreigingen staan overheidsinstellingen voor de continue uitdaging om de beschikbaarheid, integriteit en continuïteit van hun processen en informatie te waarborgen. Daarnaast is er de toenemende druk om het informatiebeveiligingsniveau te handhaven en te verbeteren. Het voldoen aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (hierna: BIO) en BIO2.0-opmaat is essentieel om gevoelige gegevens te beschermen en cyberdreigingen te weerstaan. Echter blijkt het voor veel overheidsorganisaties een uitdagende taak om aantoonbaar aan deze baseline te voldoen.  
 
Risguard begrijpt de complexiteit van informatiebeveiliging in de publieke sector en biedt op maat gemaakte oplossingen, waaronder een “BIO Quick Assessment”. Het Quick Assessment richt zich op inzicht krijgen in de belangrijkste risico’s en tekortkomingen, zodat hier tijdig op bijgestuurd kan worden. Het Quick Assessment omvat de volgende drie fases:  
 
Scoping 
De eerste fase betreft de scoping en is een essentieel onderdeel van het BIO Quick Assessment. Tijdens deze fase brengen wij samen in kaart welke informatie en bedrijfsonderdelen onderdeel zijn van het assessment. Deze gezamenlijke inspanning legt het fundament voor de evaluatie en zorgt ervoor dat alle relevante aspecten worden meegenomen in het proces. 
 
GAP-analyse
Gedurende de GAP-analyse voeren wij een assessment uit op de geselecteerde BIO-deelonderwerpen. Hierbij identificeren wij niet alleen de huidige status maar verschaffen tevens duidelijke aanbevelingen om te voldoen aan de BIO. Of het nu gaat om het versterken van toegangsbeheer, identificeren van assets, het tijdig patchen van kwetsbaarheden, het optimaliseren van fysieke beveiliging, of het implementeren van effectieve bewustwordingsprogramma’s, onze focus ligt op heldere stappen voor een effectieve naleving. 
 
Verbeterplan
Wij erkennen dat naleving van de BIO een strategisch vereiste is. Daarom ondersteunen wij niet alleen bij het identificeren van verbeterpunten, maar stellen wij ook een pragmatisch plan op dat nauwkeurig definieert hoe BIO-naleving bereikt kan worden. Dit omvat heldere stappen, realistische termijnen en een overzicht van benodigde middelen. Gedurende het opstellen van het verbeterplan wordt tevens eigenaarschap van de uit te voeren verbeterpunten geborgd, en staat kennisoverdracht centraal. 
 
Loopt uw organisatie tegen uitdagingen aan op het gebied van de BIO en BIO2.0 opmaat? Stuur gerust een bericht, dan bespreken we de mogelijkheden.

Vorige
Vorige

Meet Jurgen Diters MSc RE CISSP, partner at Risguard.